Raikas, keväinen Bergera-salaatti

bergera

Varsiselleri on suurimmalle osalle ihmisistä – myös vegeistä! – todellinen kasvisten suosikki-inhokki. Raaka selleri dippauskastikkeen kanssa on tehnyt kauheaa tuhoa sinänsä loistavan kasviksen maineelle.

Tämä Vege! -kirjasta löytyvä selleri-juustosalaatti sen sijaan on todellinen herkku, jota kannattaa selleriä karsastavienkin kokeilla. Nimensä Bergera-salaatti on saanut samannimisestä piemontelaisesta juustosta. Valitettavasti tätä jotain fetan ja kotijuuston välimaastoon sijoittuvaa juustoa ei saa Suomesta.

Olemme kuitenkin onnistuneet löytämään loistavan korvikkeen, jota saa ainakin Stockmannin juustotiskiltä. Kyseessä on Polven juustolan luomu maitojuusto. Tämä juusto on tarpeeksi suolainen ja suutuntuma on hyvin samanlainenkuin Bergerassa (Valion kotijuusto on koostumukseltaan liian lohkeavaa ja makeaa).

Bergera-salaatti

3 varsisellerin oksaa (mielellään vaaleaa)
1/2 kurkkua
1 dl saksanpähkinöitä rouhittuna
200 g Bergera-juustoa tai mietoa fetaa, kovaa kotijuustoa tms.
oliiviöljyä
sitruunamehua
suolaa
pippuria

Leikkaa varsiselleri ohuiksi viipaleiksi, kuutioi kurkku ja riko saksanpähkinät kevyesti. Kuutioi juusto, sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta oliiviöljyllä, sitruunamehulla, pikkuisella ripauksella suolaa ja pippuria. Salaatti maistuu vielä paremmalta kun annat sen marinoitua noin 30 minuuttia jääkaapissa.

Alex on lauantaina Helsingin Stockmannin Herkussa klo. 12-14 kertomassa kirjasta ja sen resepteistä (myös omistuskirjoituksia on halukkaille tarjolla. Kirjan hinta on äitienpäivätarjouksessa 29.90€ [38€]). Teemme yhdessä Stockmannin Sampon kanssa kirjan resepteistä parsa-focacciaa, parsarisottoa sekä tätä Bergera-salaattia! Tulkaa moikkaamaan.

Yksi ajatus artikkelista “Raikas, keväinen Bergera-salaatti”

  1. Varsiselleri on tosi terhakka! Ostin sitä aina Roomassa asuessamme lähitoriltamme Collina Flemingillä. Kuului myös minestrone-keiton valmiiseen settiin.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s