Peston paluu! Kuivattu tomaatti-minttu pesto

SAMSUNG CSC

Vege! -kirjassa on kymmenkunta erilaista pestovariaatiota. Pestot ovat erityisesti näin arkena käteviä, nopeita ja monikäyttöisiä. Pesto toimii tietysti pastan kanssa, mutta sitä voi käyttää myös leivänpäällisenä, täytteenä leipien välissä ja vaikkapa salaatinkastikkeen maustajana.

Perinteinen basilika-oliiviöljy-pinjansiemen-parmesankombo eli Pesto alla Ligure on tietysti kaikille tuttu, mutta kirjaa varten kehitimme koko joukon uusia pestoja, eri siemenistä ja pähkinöistä, juustoista ja yrteistä.

Yksi yllättävimmistä ja maukkaimmista kirjan pestoista on kuivatusta tomaatista, paahdetuista manteleista, oliiviöljystä ja parmesaanista rakennettu kuivattu tomaatti-minttu pesto. Mintun ja tomaatin yhdistelmä on huumaava.

Peston voi tehdä sekä kuivista tomaateista, että öljyyn säilötyistä tomaateista. Kuivien tapauksessa niitä täytyy liottaa 15-30 minuuttia lämpimässä vedessä. Öljyyn säilötyistä kuivatuista tomaateista kannattaa hyödyntää öljy (ja vähentää sen määrää reseptistä). Minttua kannattaa lisätä hieman kerrallaan, jotta peston maku pysyy tasapainossa.

SAMSUNG CSC

Kuivattu tomaatti-minttu pesto

8 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja

1-1.5 dl oliiviöljyä

30 g kevyesti paahdettuja manteleita jauhettuna

40 g parmesaaniraastetta

pieni kourallinen mintunlehtiä

1 rkl balsamicoa

suolaa

mustapippuria

Laita kaikki ainekset minttua, suolaa ja pippuria lukuunottamatta tehosekoittimeen. Jauha tasaiseksi. Lisää minttua vähän kerrallaan ja maista. Mintun maku pitäisi erottua, mutta ei jyrätä muita makuja alleen. Lisää suola ja pippuri.

Pikku tuunausvinkki: Lisää pestoon muutama ruokalusikallinen levitettävää vuohenjuustoa (esim. Soignon’in Merci Chef!)  ja saat pastasta sekä ruokaisamman että juhlavamman.

Keskiviikkona 25.3. Alex kokkaa Bassoradion Hikisessä iltapäivässä kello 15.30 alkaen tätä pestoa Jusalle ja Tukelle.

Ruoat on kuvattu Samsung NX 30-kameralla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s